در این مقاله قصد داریم شما را با مراحل مختلف المپیاد دانش آموزی شیمی آشنا کنیم.
المپیاد شیمی دانش آموزی در ایران شامل پنج مرحله است که طی این پنج مرحله از بین بیش از ۴۰ هزار نفر شرکت کننده، ۴ نفر برگزیده انتخاب شده و به المپیاد جهانی شیمی راه پیدا می کنند.
مرحله اول المپیاد شیمی
مرحله اول المپیاد شیمی معمولاً در بهمن ماه هرسال برگزار می شود و طیّ آن از بین حدود ۴۰ هزار شرکت کننده بیش از ۱۰۰۰ نفر پذیرفته میشوند. این پذیرفته شدگان میتوانند وارد مرحله دوم المپیاد شیمی شوند. سطح مباحث این مرحله، شیمی دبیرستان و شیمی عمومی است.
همه چیز درباره مرحله اول المپیاد شیمی دانش آموزی
مرحله دوم المپیاد شیمی
در مرحله دوم المپیاد شیمی که معمولاً در اردیبهشت ماه هر سال برگزار میشود، از بین حدود ۱۰۰۰ نفر برگزیده ای که در مرحله اول گزینش شده اند، کمی بیشتر از ۴۰ نفر جهت شرکت در دوره تابستانه المپیاد شیمی که به صورت متمرکز در تهران برگزار می شود و شرکت در آن برای پذیرفته شدگان رایگان است، دعوت میشوند.
سطح مباحث این مرحله نیز، شیمی دبیرستان و شیمی عمومی است؛ منتها سخت تر از مرحله اول.
دوره ۴۰ نفر در المپیاد شیمی (دوره تابستانه)
در دوره تابستانه، که به مدت دوماه در محل معاونت دانش پژوهان جوان در تهران برگزار می شود، رنگ مدال ۴۰ نفر برگزیده مشخص می شود که به ترتیب ۸ نفر مدال طلا، حدود ۱۵ نفر مدال نقره و مابقی مدال برنز می گیرند.
سطح مباحث و آزمونهای این دوره در سطح مباحث شیمی تخصصی و دانشگاهی است.
کسانی که موفق به اخذ مدال طلا می شوند، ضمن معافیت کامل از کنکور سراسری و انتخاب رشته ۱۰۰% آزاد در تمام رشته ها و دانشگاه های ایران، وارد دوره طولانی بعدی که دوره ۸ نفر یا دوره انتخابی نام دارد می شوند.
دوره انتخابی در المپیاد شیمی
در دوره انتخابی کسانی که موفق به اخذ مدال طلا شده اند وارد شده تا از بین آنها ۴ نفر اعضای اصلی تیم ملی المپیاد دانش آموزی ایران انتخاب شوند. ۴ نفر دوم به عنوان اعضای ذخیره برگزیده می شوند.
زمان برگزاری این دوره از اواخر پاییز سال پیش دانشگاهی (سال دوازدهم) تا اوایل بهار سال بعدی آن است.
سطح مباحث این دوره نیز در سطح موضوعات شیمی دانشگاهی است.
المپیاد جهانی شیمی
المپیاد جهانی شیمی که شاید بتوان از آن به عنوان هدف غایی برگزاری المپیاد دانش آموزی در هر کشوری یاد کرد، در تیرماه هر سال با شرکت دهها کشور برتر در زمینه المپیاد شیمی برگزار می شود که طی آن مدالهای طلا، نقره، برنز و دیپلم افتخار توزیع می شود.
ایران هر ساله در بین تیم های شرکت کننده در المپیاد جهانی شیمی جزو رقبای جدی است و رتبه ایران معمولاً بین ۵ یا ۱۰ کشور برتر می شود.
منبع دریافت این مطلب : دانشنامه شیمی پدیا